Middelburg, een historische stad

Middelburg heeft veel te bieden aan mooie monumenten, en het is ook een gezellige winkelstad. Er zijn diverse grote modeketens, maar ook galeries, pop-up-stores en boetiekjes. Aan de Markt zit de Drukkery, een bijzondere boekhandel, met veel extra's. 

Onze B&B staat bijna letterlijk aan de voet van de Lange Jan en daarmee in het oude hart van Middelburg. Middelburg staat ondanks grote verwoestingen in de Tweede Wereldoorlog bekend om het grote aantal monumenten, die vaak prachtig gerestaureerd zijn. Bijzonder zijn de Abdij en het beroemde stadhuis op de markt. Verder zijn er vele mogelijkheden om te wandelen of winkelen rondom onze B&B. In de directe omgeving is er een keur aan leuke restaurants/eetgelegenheden naar ieders smaak. Wij geven u graag advies!

Het schiereiland Walcheren heeft diverse leuke stadjes en dorpen, en de stranden zijn schitterend. De Oosterscheldekering is zeker het bezoeken waard, en ook Veere is een mooi oud stadje. Walcheren is op de fiets leuk om te ontdekken!

See-and-do-kaepstander
See-and-do-kaepstander
See-and-do-kaepstander

Abdij van Middelburg

De abdij in Middelburg werd rond 1100 gesticht door Norbertijner monniken uit Vlaanderen. Het klooster werd enorm rijk en de abt behoorde tot een van de machtigste en invloedrijkste personen in Zeeland. Na de verovering van de stad door de prins van Oranje in 1574 werden de monniken gedwongen te vertrekken.

Een deel van het abdijcomplex is te bezoeken en daardoor krijgt u een indruk hoe het gebouw vroeger en nu gebruikt wordt. U kunt een bezoek brengen aan het Zeeuws Museum met o.a. beroemde wandtapijten. Verder zijn er een aantal kelders met sarcofagen en fresco’s (schilderingen) en eeuwenoude Kloostergangen met een kruidentuin. Er zijn nog drie kerken bij het Abdijcomplex: de Koorkerk, Nieuwe Kerk en de Wandelkerk.

Stadhuis Middelburg

Het laatgotische Middelburgse stadhuis (1452) heeft een voorgevel met gotische vensters, rood-witte luiken, torentjes en vijfentwintig beelden van Zeeuwse graven en gravinnen. Daarnaast heeft het gebouw een toren met klok en een carillon. Middelburgers noemen de toren Malle Betje, omdat de klok altijd achterloopt bij die van de Lange Jan.

Het stadhuis brandde na een beschieting in 1940 helemaal uit. Oude schilderijen en documenten gingen verloren, alleen de buitenkant overleefde de ramp. Het gebouw is gered van de ondergang en zeer vakkundig gerestaureerd.