De Kaepstander


In het hart van één van de mooiste steden van Nederland, Middelburg, is onze Bed & Breakfast gevestigd.  De locatie is vlak onder de 'de Lange Jan', een ruim 90 meter hoge toren, onderdeel van een oude abdij.
 
Onze B&B is gevestigd in een sfeervol monumentaal pand uit de 2e helft van de 18e eeuw (1785), waarin de originele eikenhouten spiltrap je nog van de begane grond naar de bovenste verdieping leidt.

'De Kaepstander ' is een naam voor een takelmechanisme. Die bevindt zich nog boven in het pand en verwijst naar de tijd dat het gebouw diende als pakhuis. Aan de buitenkant van ons huis zie je bovenin nog de takel zitten.

Onze B&B is gelegen aan een straat midden in het oude centrum van Middelburg, en er is hier weinig verkeer. We hebben een prachtig uitzicht op de Koorkerk en de Lange Jan en om de hoek is de Abdij. Vanuit ons huis kun je alle kanten op in Middelburg, of daarbuiten.
Ons streven is om u/jou voor korte of wat langere tijd een aangenaam verblijf te bieden en wij staan klaar om u daarbij te helpen.


Middelburg en omgeving


Onze B&B staat bijna letterlijk aan de voet van de Lange Jan en daarmee in het oude hart van Middelburg. Middelburg staat ondanks grote verwoestingen in WOII bekend om het grote aantal monumenten, die vaak prachtig gerestaureerd zijn. Bijzonder zijn bijv. de Abdij en het beroemde stadhuis op de markt.
Verder zijn er vele mogelijkheden om te wandelen, fietsen, winkelen rondom onze B&B.
Direct naast ons is een leuk restaurant-café, met een uitgebreide bierkaart en een mooi terras waar je kunt genieten van de omgeving.
Een paar meter verder bevindt zich het 'Hofje Onder de Toren'. Hier zit lunchcafé 'Jells' met een speels tuinterras,  waar je bijna altijd wel lekker beschut kan zitten. Als wij een keer 's morgens geen ontbijt kunnen verzorgen, kunt u hier ontbijten.

Verder is er in de directe omgeving een keur aan leuke restaurants/eetgelegenheden naar ieders smaak. Wij geven u graag advies!

Abdij van Middelburg


De abdij in Middelburg werd rond 1100 gesticht door Norbertijner monniken uit Vlaanderen. Het klooster werd enorm rijk en de abt behoorde tot een van de machtigste en invloedrijkste personen in Zeeland. Na de verovering van de stad door de prins van Oranje in 1574 werden de monniken gedwongen te vertrekken.

Een deel van het abdijcomplex is te bezoeken en daardoor krijgt u een indruk hoe het gebouw vroeger en nu gebruikt wordt. U kunt een bezoek brengen aan het Zeeuws Museum met o.a. beroemde wandtapijten. Verder zijn er een aantal kelders met sarcofagen en fresco’s (schilderingen) eeuwenoude Kloostergangen met een kruidentuin. Er zijn nog drie kerken bij het Abdijcomplex: de Koorkerk, Nieuwe Kerk en de Wandelkerk.

Stadhuis Middelburg

Het laatgotische Middelburgse stadhuis (1452) heeft een voorgevel met gotische vensters, rood-witte luiken, torentjes en vijfentwintig beelden van Zeeuwse graven en gravinnen. Daarnaast heeft het gebouw een toren met klok en een carillon. Middelburgers noemen de toren Malle Betje, omdat de klok altijd achterloopt bij die van de Lange Jan.

Het stadhuis brandde in na een bombardement in 1940 helemaal uit. Oude schilderijen en documenten gingen verloren, alleen de buitenkant overleefde de ramp. Het gebouw gered van de ondergang en zeer vakkundig gerestaureerd.

Middelburg, een nostalgische stad

Middelburg heeft veel te bieden aan mooie monumenten, maar het is ook een gezellige winkelstad. Er zijn diverse grote modeketens, maar ook galeries, pop-up-stores en boetiekjes. Aan de Markt zit de Drukkery, een bijzondere boekhandel, met veel extra's.

Een aantal activiteiten in de binnenstad:
Filmhuis in de Kloverniersdoelen
Kanoën in het kanaal en de Vesten
Stegentochten en rondleidingen
Zeeuws Archief
Etc.

Het schiereiland Walcheren heeft diverse leuke stadjes en dorpen, en de stranden zijn schitterend. De Oosterscheldekering is zeker het bezoeken waard, en ook Veere is een mooi oud stadje.